De consument moet nog bijkomen van de introductie van de nieuwe Mégane in Parijs, maar Renault denkt alvast een stapje verder. Momenteel proberen de testrijders het supersnelle topmodel scherp te krijgen op de Nordschleife.

We zeggen ‘supersnelle topmodel’, omdat de naam van de rappe Mégane nog niet bekend is. Mégane RS ligt natuurlijk voor de hand, maar er zijn hardnekkige geruchten dat Renault het legendarische Alpine-logo afstoft en voor de snelle auto’s gaat gebruiken. Deze Mégane valt dan de eer te beurt om de eerste Alpine-versie in het gamma te worden. Hoe het ook zij, Renault Sport in Dieppe zal sowieso de ontwikkeling en productie op zich nemen.

De testauto onderscheidt zich door Brembo-remklauwen en de centraal geplaatste uitlaat. Het is nog niet duidelijk of de productieversie net als de Ibiza Cupra en de Lamborghini Murciélago daadwerkelijk zo’n grote koker achter meekrijgt. De precieze specificaties zijn uiteraard nog niet bekend, maar waarschijnlijk krijgt de RS/Alpine weer een opgefokte versie van de 2,0-liter turbomotor onder de kap. Het vermogen komt rond de 230 pk te liggen. Daarmee moet ook deze Mégane weer in staat zijn om de Golf GTI, Astra OPC en Focus ST een goed weerwoord te bieden. We verwachten de top-Mégane op z’n vroegst in de zomer van 2009.