Onlangs lieten wij u een zwaar gecamoufleerde Opel Meriva zien, die door een lezer gespot was op de Grossglockner. Inmiddels rijdt de auto rond met minder camouflage.

Ook bij de Meriva op deze nieuwe spionagefoto’s doet Opel z’n uiterste best om het handelsmerk van de auto te verbergen. Daarvoor moet u bij de achterportieren kijken. Die portieren scharnieren namelijk niet naar voren open -zoals gebruikelijk in autoland- maar naar achteren. ‘Suicide doors’, dus! Met deze constructie wil Opel de toegang tot de achterbank makkelijker maken, wat de mensen die veel met kinderzitjes in de weer zijn als muziek in de oren zal klinken.

Wat er onder de kap komt te liggen, is al redelijk te voorspellen. De Meriva deelt z’n platform met de Corsa en speelt ook leentjebuur voor de motoren. Dat betekent ongeblazen 1,2- en 1,4-liter benzinemotoren en diesels met vermogens tot 125 pk. Op termijn volgen de compacte turbomotoren van GM, met een cilinderinhoud tussen 1,0- en 1,4-liter. Die komen echter niet voor 2010. Wellicht laat Opel de OPC-jongens ook weer los voor een 192 pk sterke OPC-versie, maar die zal dan zeer waarschijnlijk aan onze neuzen voorbijgaan.

Wie een idee wil krijgen hoe de productie-Meriva eruit komt te zien zonder camouflage, doet er goed aan even naar de Meriva Concept te kijken. Opel liet deze concept-car begin dit jaar op de Autosalon van Genève zien. De historie leert dat de showmodellen van het Duitse merk vrijwel altijd grote overeenkomsten vertonen met de uiteindelijke productieversies. Opel onthult de Meriva waarschijnlijk op de Autosalon van Genève in 2009, halverwege volgend jaar verwachten we ‘m bij de showrooms.