Wij zijn de laatsten om te beweren dat de Audi S5 met z’n 354 pk ondergemotoriseerd is, maar toch blijft er het verlangen naar de brute RS5. De komst van deze auto is weer een stapje dichterbij, blijkt uit het feit dat –ie inmiddels ook z’n rondjes op de Nordschleife rijdt.

Oplettende lezers merken terecht op dat de auto op de foto vier uitlaten heeft, wat juist duidt op een model uit de S-reeks. De RS-modellen hebben immers traditioneel twee ovale uitlaatpijpen. Maar laat u niet door deze vermomming beetnemen: het kenteken duidt erop dat we hier te maken hebben met een product uit Neckarsulm, waar Quattro Gmbh gevestigd is. Dat bedrijf is alleen verantwoordelijk voor de RS-modellen, dus we hebben hier wel degelijk met het nieuwe topmodel uit de A5-reeks te maken.

Wat kunnen we verwachten? In ieder geval een V8 onder de kap. Waarschijnlijk komt er een 4,2-liter V8 met rond de 450 pk voorin te liggen, goed voor prestaties die BMW’s M-divisie flink wat hoofdbrekens gaan bezorgen. Een S-Tronic transmissie met natte koppeling moet voor razendsnelle schakeltijden zorgen. Naar verluidt krijgt de RS5 ook een opklappende achterspoiler mee, maar daar is bij deze mule uiteraard nog niets van te zien.

We moeten nog even geduld hebben voor we de RS5 ook daadwerkelijk op ons wegennet zien. Audi onthult de auto namelijk pas eind volgend jaar en begin 2010 komt de RS5 op de markt.