De Renault Mégane Coupé is al een behoorlijk opvallende auto. De raceafdeling van Renault is echter ook in de weer geweest met de driedeurs en het resultaat is de extreme Mégane Trophy.

De nieuwe Trophy heeft weer een dikke V6 onder de kap. Ook ditmaal bedraagt de cilinderinhoud 3,5 liter, maar het vermogen nam toe tot maar liefst 360 pk. Dit is 30 pk meer dan de vorige generatie. Het maximumkoppel bedraagt 390 Nm.

Er zijn weinig overeenkomsten met de straatauto, maar de koplampen, achterlichten en voorruit gaan we ook tegenkomen op de Coupé. Van de vorige Trophy kennen we de frontsplitter, diffusor en de achtervleugel. Mede door 20 procent extra downforce is de aerodynamica met 40 procent verbeterd ten opzichte van de vorige generatie.

De 18 inch lichtmetalen wielen, semi-automaat met flippers aan het stuur en instelbare dempers kennen we ook al van de vorige Mégane Trophy. Het snelheidspotentieel van de race-Mégane is enorm: Renault Sport belooft rondetijden die gelijk zijn aan die van een Porsche 911 GT3. Binnenkort kunnen we de Renault Mégane Trophy in actie zien in het Eurocup Mégane Trophy racekampioenschap.