Stilstand is achteruitgang, moeten ze bij Citroën gedacht hebben. Zodoende doet het Franse merk bij de kakelverse C5 al aan wat lichte fijnslijperij.

Het belangrijkste nieuws is dat C5 vanaf nu leverbaar is met Snowmotion. Dit is een geavanceerd antislipsysteem dat het mogelijk maakt om gedoseerd weg te rijden op een besneeuwd of beijzeld wegdek. Het geavanceerdere ASR analyseert namelijk onder meer de ijslaag, hellingshoek en de sneeuwsoort en kan daarna nauwkeurig bepalen hoe de kracht over beide voorwielen moet worden verdeeld. Bij winterse omstandigheden benadert de C5 Snowmotion zodoende het karakter van een vierwielaandrijver. Maar ook bij zware regenval is helpt het Snowmotion-systeem, belooft Citroën. Snowmotion is leverbaar op alle C5-versies, met uitzondering van de 2.0 16v met automatische transmissie.

Er is nog meer nieuws in de vorm van een extra zuinige versie van de C5. Deze versie heeft een 110 pk sterke HDi-diesel aan boord met een aangepast motormanagement. Verder zorgen Michelin-banden met een lagere rolweerstand, het gebruik van elektrische stuurbekrachtiging en olie met minder weerstand ervoor dat de CO2-uitstoot onder de 140 gram per kilometer uitkomt.

Tot slot is er nu het MyWay-navigatiesysteem beschikbaar. Dit bestaat uit geïntegreerd kleurenscherm, Bluetooth, een cd-speler die geschikt is om MP3’s af te spelen en een aansluitmogelijkheid voor externe apparaten zoals iPods.