We zagen ruim een week geleden al de eerste foto’s van de gefacelifte Mitsubishi Colt voorbij komen, inmiddels weten we wat meer over de auto. Zo schrappen de Japanners de dieselversie.

De neus van de herziene Colt lijkt lettelijk van de nieuwe Lancer te zijn geplukt, een beetje van-dik-hout-zaagt-men-planken werk. Het geeft de Colt in ieder geval een compleet ander aanzien. De verschillen tussen de drie en vijfdeurs versie zijn bovendien verkleind. De Colt Ralliart gaat nu ook als vijfdeurs versie geleverd worden. Deze sportieve versie van de Colt is in Nederland nooit onder die naam verkocht, hij heette hier CZT, het model met de 150 pk turbomotor. Onduidelijk is nog welke naam deze versie na deze facelift hier krijgt. Het onderstel van de sportieve variant is volgens Mitsubishi aangepakt. Onder meer een grotere stabilisatorstang vóór, moet zorgen voor strakker rijgedrag.

Naast al het sportieve werk komen er ook zuinige varianten van de Colt onder de naam Clear Tec. Deze versies hebben onder meer een startstop-systeem en regenerative braking-systemen. Deze zorgen voor een brandstofbesparing van 10 procent. Deze Clear Tec.-uitvoeringen komen opvallend genoeg in plaats van de dieselvarianten. De vraag naar Colts-met-diesel was volgens Mitsubishi zo laag dat de Japanners deze uit het gamma halen.