Computerspellen zijn ‘hot’ en een ideale manier om je als automerk te profileren. We hebben nu alle details van Citroëns concept-car voor Gran Turismo 5 Prologue, die de naam GTbyCitroen meekrijgt.

De concept-car is ongeveer vijf meter lang en krijgt 21 inch lichtmetaal mee. Voor de aerodynamica monteert Citroën een beweegbare achterspoiler en profiteert de auto van een afgeplatte onderkant. Speciale luchtinlaten aan de zijkant en koolstofvezel buitenspiegelkappen geven de GTbyCitroen een extra sportief aanzicht. De grootste blikvangers zijn echter de vleugeldeuren en de priemende led-koplampen.

Binnenin kiest Citroën voor een high-tech setting met twee kuipstoelen met vierpuntsgordels. De belangrijkste gegevens verschijnen op een LED-head-up display, waardoor de bestuurder z’n aandacht niet van de weg hoeft af te houden.

Dit is allemaal natuurlijk nogal hypothetisch, want de GTbyCitroen zal nooit in de buurt van het echte wegennet komen. In Gran Turismo 5 kunnen de liefhebbers echter naar hartelust racen met de nieuwe Citroën. De allergrootste fans kunnen op de stand van Citroën al een virtuele rit maken met de GTbyCitroen.