Aston Martin is lekker bezig. De grootste blikvanger in Parijs is natuurlijk de One-77, een supercar van één miljoen pond. Maar ook de details krijgen de aandacht. Zo heeft Bang&Olufsen een nieuw audiosysteem ontwikkeld en is er nu ook een nieuwe transmissie.

De nieuwe transmissie heeft de naam Touchtronic 2 meegekregen en is er exclusief voor de DBS. Het systeem heeft de Touchtronic-transmissie van de DB9 als basis, maar is flink aangepast om het snelheidspotentieel van de DBS recht te doen. Deze auto sprint met de nieuwe bak in 4,3 seconden naar 100 kilometer per uur, wat gelijk is aan de sprinttijd die Aston Martin opgeeft voor de versie met handbak. Een Sportknop op de middenconsole zorgt voor een gretiger gasrespons en hogere toerentallen voordat de bak opschakelt. In Engeland is de meerprijs voor Touchtronic 2 precies 3.000 pond.

Eerder presenteerde Aston Martin al in samenwerking met Bang&Olufsen een geavanceerd audiosysteem. Het 13-kanaals audiosysteem heeft tien speakers tot z’n beschikking en heeft een onovertroffen kwaliteit, belooft Bang&Olufsen. De meerprijs van dit fraais vermeldt de historie niet.