De eerste foto’s van de cabrioversie van de Mini zijn online verschenen. Hij staat nu eens niet op de autosalon van Parijs, maar Mini laat ‘m debuteren in Detroit, waar in januari een autobeurs wordt gehouden.

De nieuwe Mini is al weer twee jaar op de markt. Hoog tijd dus, dat de cabriovariant eens tevoorschijn komt. De eerste foto’s zijn op internet verschenen. Het grootste nieuws aan de nieuwe Mini cabrio is dat de opzichtige rolbeugel is verdwenen. Er is een uitklapbaar exemplaar voor in de plaats gekomen, zoals die ook wordt gebruikt in de BMW 1- en 3-serie. Verder wordt er melding van gemaakt dat er een aantal nieuwe kleuren beschikbaar is: er is dit Interstate Yellow en Horizon Blue. De kap kan in de kleur Hot Chocolate worden geleverd en ook Denim Blue is aan het palet toegevoegd.

Een opvallende gadget is de teller die alleen loopt als er open wordt gereden. Het sluit aan op de ‘Always Open’-lifestyle die Mini aan dit model wil koppelen. Mooi weer-rijders vallen dus onmiddellijk door de mand.

In de loop van 2009 verschijnt de cabriolet op de markt. Eerst is het de beurt aan de normale Cooper en Cooper S en later komt ook het John Cooper Works-pakket beschikbaar.