Op de komende autobeurs in Parijs staat de Kia Soul die er zijn werelddebuut beleeft. Daarvan wordt meteen een hybride studiemodel getoond.

De Kia Soul wordt door de Koreanen zelf omschreven als een ‘urban crossover passenger car’. We kunnen ‘m plaatsen in het segment van de Opel Meriva en eveneens fonkelnieuwe Citroën C3 Picasso. Op de Autosalon van Parijs heeft hij zijn werelddebuut, zij aan zij met een hybride-variant.

De Soul hybrid wordt op de Autosalon van Parijs getoond met een doorzichtige bodemplaat en motorkap zodat de bezoekers goed de hybride-techniek kunnen zien. De hybride is voorzien van de 1,6-liter benzinemotor die is gekoppeld aan een elektromotor van 15 kw en een trekkracht van 105 Nm. Verder is hij voorzien van start-stop-techniek en kan hij remenergie hergebruiken. Het prototype haalt een gemiddeld verbruik van 4,9 liter op 100 kilometer en als CO2-uitstoot wordt 117 gram per kilometer geclaimd. Da’s 26,4 procent minder dan een reguliere Soul.

De groene Soul staat zij aan zij met de hybride Kia Cee’d. Die laatste gaat werkelijk de weg op. Hij wordt komende tijd onderworpen aan praktijktests in geheel Europa.