AMSTERDAM – Met de Streetwise en de CityRover zet Rover de aanval in op de concurrentie. Eerstgenoemde model staat in oktober bij de dealer. Op de CityRover is het nog wat langer wachten.

Met de op de Rover 25 gebaseerde Streetwise wil het Britse bedrijf een wagen met persoonlijkheid neer zetten. Grote wielen, stevige bumpers en een vrij hoge wielophanging zijn de middelen die Rover daarbij inzet. De uit de K serie afkomstige 1.4-litermotor (103) pk vormt samen met een 2- liter turbodiesel (101 pk) het motorengamma van het model. Naar verwachting komt de Streetwise in oktober op de Nederlandse markt. De vanafprijs bedraagt 17.490 euro voor de 1.4 uitvoering en 22.490 euro voor de dieselversie.

De CityRover is Rovers nieuwste wapen in het marktsegment voor moderne, kleine stadsauto’s. Om al te veel moeilijkheden te besparen nam het bedrijf de Tata Indica als uitgangspunt en bracht wat wijzigingen aan. Het vijfdeursmodel moet met onder meer een 85 pk sterke1.4-liter benzinemotor aan boord en een prijskaartje van tussen de 10.000 en13.000 euro de strijd aangaan met modellen als de Peugeot 106 en de Ford Ka. De CityRover staat begin volgend jaar bij de dealer.