Deze meeste Cayennes zullen hoogst zelden het asfalt verlaten. Maar voor wie toch echt anders wil (pretenderen), heeft Porsche binnenkort iets speciaals in de aanbieding: de Cayenne S Transsyberia.

De speciale variant is een eerbetoon aan de Cayennes die mee hebben gedaan aan de Transsyberia Rally. De deelnemers aan dit evenement rijden van Moskou naar de Mongolische hoofdstad Ulan Bataar, een afstand van 7.200 kilometer.

De Cayenne S Transsyberia heeft de beschikking over een 4,8-liter V8, goed voor 405 pk en 500 Nm. De motor, die standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, stelt de Cayenne in staat tot een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur in 6,1 seconden. De topsnelheid is 253 kilometer per uur.

Uiterlijk onderscheidt de Transsyberia-editie zich door nieuwe lakkleuren (meteorgrau/kristallsilbermetallic), speciaal gelakte lichtmetalen wielen, een verlengde dakspoiler en uiteraard de tekst ‘Cayenne S Transsyberia’ op de zijkant van de auto. De vier lampen bovenop de auto zijn in Duitsland niet legaal voor de openbare weg.

In januari komt de Cayenne S Transsyberia in Duitsland op de markt. De Nederlandse importeur weet ons te melden dat de Transsyberia ‘op speciale bestelling’ ook naar ons land komt. Wanneer die levering start en hoeveel de auto dan gaat kosten, is nog onduidelijk.