Carrosseriebouwer Castagna kennen we van het ombouwen van Mini’s. Nu is ook eens de Fiat 500 aan de beurt. Er is een strandautootje van gemaakt en de aandrijving is helemaal elektrisch.

Wat is dat toch met Fiat en het strand? Als een carrosseriebouwer eens zijn creativiteit mag loslaten op een auto van dit merk, komt er in negen van de tien gevallen iets strand-achtigs uit. Het zal wel te maken hebben met de 500 en 600 Jolly die al tientallen jaren geleden rondreden. De 600 mocht zelfs op de foto met deze nakomeling.

Nu is er weer een strandauto van Fiat. Hij is van de hand van de Milanese carrosseriebouwer Castagna. De zomerse schepping heet Tender Two. Voor de ombouw zijn de portieren, achterzijde en het dak van de 500 verwijderd. Daarvoor in de plaats is een rood-wit canvas parasoldak.

De Tender Two dankt ziijn naam aan de koosnaam die jachteigenaren geven aan het autootje dat ze op het land vervoert als hun boot in de haven ligt. Wellicht is het daarom dat de Tender Two zo riant met teakhout is bekleed – dat wordt immers ook gebruikt voor het dek van zeilboten.

De techniek voor de elektromotor is van het Zwitserse MES-DEA. Daarmee haalt het wagentje zo’n 130 kilometer per uur en de actieradius is ongeveer 140 kilometer. De accu’s kunnen in vier uur helemaal worden opgeladen.