Vorig jaar pakte Nissan de Note al licht aan, nu is het tijd voor een iets uitgebreidere facelift.

Aan de voorkant vallen de nieuwe bumperpartij, grille en koplampunits op. Nissan wil de Note hiermee wat meer een ’premium’ uitstraling meegeven. Daarbij moeten ook de voortaan iets donkerder ’boomerang’ achterlichten helpen. Tot slot zijn er twee nieuwe ontwerpen voor de lichtmetalen wielen (15 en 16 inch) en is er de nieuwe kleur ’Cider Green’.

Ook technisch verandert er het een en ander. Het onderstel is voortaan iets comfortabeler, maar tegelijkertijd heeft Nissan de besturing iets aangescherpt. De 1,5-liter turbodiesel heeft voortaan een CO2-uitstoot van 119 gram per kilometer, 17 gram minder dan voorheen dankzij aanpassingen aan de versnellingsbak-verhoudingen en het motormanagement. In de loop van het jaar komt er ook een roetfilter voor de diesel beschikbaar. 

Een maand na de diesel volgt de 88 pk sterke 1,4-liter benzinemotor. Door diezelfde aanpassingen daalt de CO2-uitstoot hier van 150 naar 139 gram per kilometer.

De gefacelifte Note debuteert op de Autosalon van Parijs. Naast de Note toont Nissan de Pixo, een zustermodel van de Suzuki Alto. Het trio wordt gecompleteerd door de Nuvu Concept, een elektrische auto die volgens Nissan de toekomst van de stadsmobiliteit laat zien.