De nieuwe Ford Ka heeft bij z’n introductie de beschikking over twee motoren: een benzine- en een dieselmotor. Daarnaast weten we nu meer technische details over Fords kleine.

Voor benzine-adepten is er een 1,2-liter viercilinder met 69 pk. Voor de dieselaars is er een geblazen 1,3-liter met 75 pk. Ford claimt voor de benzinemotor een verbruik dat 21 procent lager ligt dan dat van de huidige Ka. De diesel is nog zuiniger met een verbruik van 4,2 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot van beide versies ligt onder de 120 gram per kilometer.

Ford onthult de Ka op de Autosalon van Parijs en de productie gaat plaatsvinden in het Poolse Tychy. Daar lopen ook de Fiat Panda en de Fiat 500 van de band. De Benjamin van het Ford-gamma komt eind dit jaar op de markt. Er is dan keuze uit een Ambiente- en een Titanium-pakket. Een Connectivity kit voegt Bluetooth-ondersteuning en een USB-poort aan de standaarduitrusting toe. Het merk geeft hoog op van de rijeigenschappen: de testijders hebben de Ka zelfs meegenomen naar de Nordschleife.

Ford heeft bijna 1,5 miljoen Ka’s gebouwd. Alleen al in Engeland wist het merk 500.000 exemplaren aan de man/vrouw te brengen. De huidige Ka is al sinds 1996 in productie.