Je kunt bij een Ferrari natuurlijk moeilijk spreken van een wolf in schaapskleren, maar onder deze F430-carrosserie zit iets nóg heftigers verborgen.

Ferrari werkt aan een nieuwe superauto die de Enzo moet doen vergeten. Intern heet de auto nog FX70 en dit zijn foto’s van het prototype, dat zich verschuilt onder een carrosserie van een F430.

Toch verraadt de nieuwe dikke Ferrari zich vlug door de veel grotere spoorbreedte en de wielbasis is wat langer dan een F430. De enorme centrale uitlaatpijp eveneens een weinig bescheiden bewijs dat we hier met een serieus geval te maken hebben.

Het mooiste detail aan deze auto blijft voorbehouden aan de man die deze foto’s maakte. “Het geluid van deze auto is iets geweldigs,” meldt hij.

Welke motor Ferrari kiest voor de nieuwe Enzo, is nog niet duidelijk. Er zijn twee alternatieven: de eerste is een V8 met twee turbo’s die 700 pk levert. Daarnaast wordt nagedacht over een twinturbo V12 met vijftig of honderd pk meer.

Waarschijnlijk zijn CO2-eisen doorslaggevend voor de keuze. In elk geval weten we dat Ferrari door het gebruik van koolstofvezel in zowel de carrosserie als het chassis bezig is met een bijzonder lichtgewicht auto.

En een vedergewicht is veel nuttiger voor superprestaties dan een karrenvracht pk’s.