Heuliez toont op de Autosalon van Parijs een auto die sterk doet denken aan de aloude Citroën Méhari. Het Franse bedrijf wil er 1.500 per jaar van bouwen.

Met de Franse carrosseriebouwer Heuliez gaat het al een tijd niet goed. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van kleine series. Om te laten zien wat het bedrijf allemaal kan, wordt op de Autosalon van Parijs de Cellulo gepresenteerd – een Méhari-achtige auto die aan het eind van het jaar te bestellen is.

De Celullo wordt een vrijetijdsvoertuig dat vier meter lang is en plaats biedt aan vier personen. Hij is opgebouwd uit een geheel recyclebare carrosserie en is voorzien van een stoffen dak. De motor is een 1,4-liter viercilinder van Renault en ook veel van de overige techniek komt van dat merk. Het chassis wordt door Heuliez in eigen huis gemaakt. Er wordt gehoopt op een jaarproductie van duizend à tweeduizend stuks per jaar.

Heuliez belooft dat hun Méhari-nieuwe-stijl comfortabeler wordt en beter in zijn spullen zit dan het origineel. Nu is dat niet zo moeilijk als je bedenkt dat die Citroën een tot strandauto omgebouwde 2CV is. Hij was dertig procent duurder dan een Eend. De Celullo moet zo’n 18.000 euro gaan kosten. Als eigenaren heeft Heuliez mensen om het oog die hem bijvoorbeeld bij hun tweede huis neerzetten en hem daar sporadisch gebruiken. Aan het einde van het jaar moet de auto in Frankrijk te koop zijn bij dertig tot vijftig dealers. Of er ook plannen zijn om de auto buiten Frankrijk te leveren, is nog niet bekend.