Mazda laat geen motorshow onbenut om z’n ‘Nagare’ designfilosofie ten toon te spreiden. Ook Parijs krijgt z’n eigen concept-car: de Kiyora.

Jonge kopers van nieuwe auto’s gaan meer en meer in de stad rijden. Uit een onderzoek blijkt dat ze verwachten dat hun auto milieuvriendelijk en praktisch in het gebruik is, maar hij moet er tegelijkertijd ook goed moet uitzien. Met die gedachte in het achterhoofd heeft het designteam van Mazda, onder leiding van Laurens van den Acker.

De Kiyora is een kleine coupé met vier zitplaatsen en een flexibel interieur. De nadruk lag bij de ontwikkeling op een laag gewicht auto, zonder concessies ten aanzien van veiligheid. De Kiyora beschikt over een direct ingespoten 1,3-liter benzinemotor gekoppeld aan een zestraps automaat, in combinatie met het SISS start-stop systeem (Smart Idle Stop System). Mazda ontwikkelt deze drie technologieën op dit moment door in Japan. Mazda belooft een hoog gehalte aan rijplezier, een laag brandstofverbruik en CO2-emissies. In oktober zullen we op de Autosalon van Parijs het resultaat in het echt zien.