McLaren werkt aan een nieuw model dat valt in de klasse van de Ferrari F430. De McLaren heeft echter wat vertraging opgelopen. Een nieuwe designer gaat zich storten op het ontwerp van het exterieur. De P11 komt daardoor een jaar later.

Frank Stephenson is de nieuwe verantwoordelijke voor het ontwerp van de McLaren P11, zoals het nieuwe project uit Woking voorlopig heet. Stephenson was tot april ontwerper bij Alfa Romeo. De Britse autopers weet te melden dat hij later dit jaar aan de slag gaat bij McLaren. Eerder verdiende hij zijn sporen bij BMW, Mini, Fiat en Ferrari.

De technische basis van de P11 is inmiddels klaar. Alleen het exterieur moet nog worden gedaan. Aanvankelijk was het de bedoeling de auto te presenteren op de aankomende autobeurs in Parijs of die van Genève in maart 2009. Dat is nu uitgesteld tot in de loop van 2009 of begin 2010. Dan moet ook de productie starten. Het begint allemaal met een coupéversie. Het jaar na de komst er van komt er een cabrio en ook een raceversie staat op de planning. Dat is McLaren aan zijn stand verplicht. Van de beroemde F1, waarvan er 107 zijn gemaakt, waren er 64 straatauto’s en 28 GTR-racers.