De Qashqai is een grote klapper voor Nissan, maar het merk gaat niet achterover zitten om te genieten van het succes. Vandaar dat er nu ook een zevenpersoons Qashqai is, de Qashqai+2.

De Qashqai+2 verschilt van de gewone versie door een tweede achterbankje, waardoor er twee extra zitplaatsen zijn. De auto moet dan ook worden gezien als een hip alternatief voor auto’s als de Volkswagen Touran en de Opel Zafira. De Qashqai+2 kreeg er 21 centimeter bij, waardoor er nu een 4,52 meter lange en 1,65 hoge crossover staat.

Je merkt tijdens het rijden niet veel van die extra lengte. De Qashqai+2 is een lekkere auto met een directe besturing. Ook met het rijcomfort zit het wel goed.

Er zijn voorlopig slechts twee motoren: een tweeliter benzinemotor met 141 pk en een turbodiesel met diezelfde cilinderinhoud met 150 pk. Dat heeft de nieuwe Qashqai ook wel nodig, want het leeggewicht ligt met vierwielaandrijving op maar liefst 1700 kilogram.

 

De volledige rij-impressie met de Nissan Qashqai+2 kunt u lezen in AutoWeek 36, die vanaf woensdag 3 september in de winkels ligt.