De Kia Soul staat al vlug voor de deur. In februari van het volgende jaar gaat verkoop van het opvallende nieuwe model van start.

De verkoop van de Kia Soul start in februari. Dan zijn er twee motoren leverbaar. De eerste is een 1,6-liter CRDi met 126 pk en een maximale trekkacht van 255 Nm. De benzineversie meet eveneens 1,6-liter en het vermogen is ook 126 pk. Het maximale koppel is 156 Nm. Beide motoren zijn nauw verwant aan de krachtbronnen van de Cee’d, al leveren ze daarin wat minder vermogen. Groot verschil tussen die twee is dat de Cee’d wordt gebouwd in Europa en de Soul komt uit het Koreaanse Gwangju.

Kia noemt de Soul zelf een crossover – een populaire term voor auto’s die niet gemakkelijk binnen een hokje passen. Wij houden het er op dat het een vijfdeurs hatchback is met een wat hogere bouw. De hoogte is zelfs 1,61 meter en het voorruit is volgens de fabrikant 13,5 centimeter hoger dan bij vergelijkbare auto’s. Kia belooft een indrukwekkende binnenruimte. Vijf volwassenen kunnen er in alle comfort mee worden vervoerd. Zijn werelddebuut beleeft de Kia in oktober in Parijs. In november start de serieproductie.