Tata is nog niet zo lang eigenaar van Land Rover, of de productie wordt al teruggeschroefd. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen, zo verzekert Tata de enigszins ongeruste medewerkers.

Dat meldt Autocar. Tata introduceert een vierdaagse werkweek op de fabriek in Solihull. De productie van de Range Rover en de Discovery vindt voortaan plaats van maandag tot en met donderdag, vrijdag is voortaan een trainingsdag. Bovendien schrapt Land Rover tot het einde van het jaar een aantal nachtshifts, waarin Range Rovers zouden worden geassembleerd. Verder staat Land Rover 300 werknemers af aan de nabijgelegen fabriek van Jaguar, ook eigendom van Tata.

Een woordvoerder van Land Rover licht toe dat het “geen goede bedrijfsvoering is om een voorraad niet bestelde auto’s te fabriceren”. De tegenvallende verkopen zijn vooral het gevolg van de economische malaise in de Verenigde Staten. Ook in Engeland zitten de verkopen in het slop. In het Midden-Oosten, Rusland en China stijgt de afzet van de terreinautofabrikant juist.