Dacia is van gedachten veranderd: Europa is wel degelijk geïnteresseerd in een avontuurlijke Sandero. Zodoende komt de Sandero Stepway waarschijnlijk toch ook in Europa op de markt.

Dat heeft een woordvoerder van Renault-Dacia in een interview met Automobilwoche gezegd. Hij houdt nog wel twee slagen om de arm: “We moeten nog even goed onderzoeken of er in Europa genoeg vraag is naar de Stepway en daarnaast moet er natuurlijk wel genoeg productiecapaciteit zijn.”

De avontuurlijke Dacia Sandero Stepway was in de eerste instantie alleen bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse markt. De Stepway is een Sandero met meer bodemvrijheid, stoere bumpers en robuuste dakdragers. De avontuurlijke Sandero heeft in Brazilië een 112 pk sterke 1.6 16V Hi-Flexmotor die zowel benzine als bio-ethanol lust, in Argentinië wordt hij ook met dCi diesel leverbaar.

Mocht Dacia alsnog afzien van verkoop van de Sandero Stepway in West-Europa, dan hoeven de liefhebbers van ruige Dacia’s niet te wanhopen: in 2010 komt het merk met een volwaardige terreinauto op de proppen.