Op dit moment ondergaat Alfa Romeo een rigoureuze herstructurering. De man verantwoordelijk voor dit project is Alfa’s CEO Luca De Meo. De Meo’s plannen liggen inmiddels op tafel.

De eerste stap om het Italiaanse merk weer op het rechte pad te krijgen is de MiTo. Van deze auto komt in 2010 een open variant; dat meldt de Duitse autopers. Verder is 2010 voor Alfa Romeo een bijzonder jaar. Dan wordt het honderdjarig bestaan gevierd. Daarom bouwen de Italianen dan honderd eenheden van de 8C GTA. Daarnaast komt er in dat jaar een crossover gebaseerd op de huidige 159. Volgend jaar komt nog een belangrijke auto voor Alfa op de markt. De opvolger van de 147 maakt dan zijn debuut. Op dit moment heet de auto nog 149, maar dit kan nog veranderen in een ‘echte’ naam.

Daarnaast wordt er al lange tijd gesproken over de terugkeer van achterwielaangedreven Alfa’s. Volgens De Meo is dit een complexe zaak. Of achterwielaandrijving terug keert, weet De Meo nog niet zeker. De Alfa-baas bevestigt dat op dit moment wordt gepraat met Jaguar over een platform voor de 169, maar haast is er niet bij. Wanneer alles rond de nieuwe grote Alfa in kannen en kruiken is, duurt het waarschijnlijk nog tot na 2012 tot die auto op de markt komt.