Dit design is enkele weken geleden door Mazda aangemeld bij het OHIM, waar ontwerpen worden vastgelegd voor de Europese Unie. Het zou best eens de nieuwe Mazda 3 kunnen zijn.

Bij Mazda wordt gewacht op de aflossing van de 3. Nog dit jaar maakt het nieuwe model zijn beursdebuut en in het begin van 2009 zal hij de showrooms bereiken. Dat betekent dat het ontwerp al kant-en-klaar moet zijn. Op 22 juli is bij het OHIM (Office of Harmonization for the Internal Market) waar ontwerpen voor de 27 landen voor de Europese Unie worden vastgelegd. Via dit organisatie hebben deze afbeeldingen het internet bereikt.

Het heeft er alle schijn van dat dit een kleimodel is van de nieuwe 3. In grote lijnen lijkt hij nog sterk op zijn voorganger, maar de familiekenmerken van de nieuwe Mazda’s zijn er duidelijk in terug te zien. Kijk bijvoorbeeld naar de RX8-achtige welvingen in de voorspatborden. De neus doet denken aan de nieuwe Mazda 6; net als de achterlichten. Opmerkelijk is de gebogen vorm van de achterbumper waaruit twee uitlaatpijpen steken.

Wie weet is dit dus uit onverwachte hoek de eerste kennismaking met de nieuwe Mazda 3. Later dit jaar zullen we het werkelijk weten.