De Engelse pers heeft er lucht van gekregen dat Rolls-Royce op de Autosalon van Genève een concept car brengt voor de nieuwe baby-Rolls.

In het nieuwe decennium komt er een kleiner model van Rolls-Royce uit. Dat is een beetje een misplaatste aanduiding, want het nieuwe model is gebaseerd op de nieuwe BMW 7-serie en dat is nou niet bepaald een kleintje. Tijdens een echoscopie verscheen al deze schets van de baby-Rolls op het beeld – het eerste levensteken van de RR4. Ook spionagefoto’s gaan al rond.

Het is de gewoonte van Rolls-Royce om voorafgaand aan een nieuw model een concept car te laten zien. Die wijkt dan nauwelijks af van de auto die in productie gaat. We hebben het al gezien bij de 100 EX en de 101 EX; die respectievelijk de Phantom Drophead Coupé en de Phantom Coupé werden. Op de Autosalon van Genève maken we dus waarschijnlijk kennis met de 102 EX concept.

De RR4 komt in 2010 in productie. Daarmee moet de productie in Goodwood worden verdubbeld naar tweeduizend auto’s per jaar. In de loop van de jaren komen er naast de sedan ook een coupé en een cabriolet op de markt – net als rivaal Bentley dat doet met de Continental-serie. Naar verluidt wordt ook nagedacht over diesels en hybride-varianten van de RR4.