Veel weten we nog niet over de nieuwe Aston Martin, maar wat we weten bevalt ons uitstekend. De Britten hebben een eerste afbeelding vrijgegeven van de gelimiteerde One-77. Een meer dan één miljoen pond kostende supercar.

Een enorme zeven liter V12 zal de aandrijving van de One-77 voor zijn rekening nemen. Geschat wordt dat deze motor een niet misselijke 650 pk uitpuft waarmee de Aston een seconden of 3,5 nodig zal hebben om de naald op de honderd te krijgen. De verwachte topsnelheid zal waarschijnlijk tussen de 330 en 350 km/u liggen. Het chassis wordt opgebouwd uit koolstofvezel en de carrosserie wordt met de hand uit aluminium geklopt.

De 77 gelukkige kopers van de auto kunnen hem uiteraard helemaal naar eigen wens laten aanpassen. Voor Aston Martin is het de eerste compleet nieuwe auto sinds Ford het merk verkocht aan een groep investeerders onderleiding van David Richards, bekend van Prodrive. De One-77 wordt later dit jaar onthuld. Een korte tijd later kunnen de orders geplaatst worden.