Naast het maken van lichtgewicht sportwagens is het Britse Lotus ook befaamd om de door hun getunede grijze muizen. Op dit moment heeft het merk uit Norfolk geen vierdeurs in het programma zitten, maar daar kan verandering in komen.

Vorig week berichtten we al over de grootse plannen van Lotus. De Britten vinden dat alles echter nog niet genoeg. De directeur van de autofabrikant, Mike Kimberley heeft namelijk gezegd dat Lotus een auto wil bouwen in lijn met de Lotus Omega. De Omega werd tussen 1990 en 1992 gebouwd op basis van de Opel Omega.

Lotus voorzag de auto van een 3,6-liter twinturbo zes-in-lijnmotor met 377 pk. Hiermee sprint de Omega in 5,2 seconden naar de 100 en de topsnelheid ligt boven de 280 pk. Van de auto zijn er in totaal 950 gebouwd. Voor de Lotus Omega maakte het bedrijf de inmiddels legendarische Lotus Cortina en de Sunbeam Lotus. Welke middenklasser Lotus nu gaat veredelen, is nog niet duidelijk. De Insignia met 2,8-liter V6 turbo maakt een goede kans. Als dat doorgaat, wordt het de eerste door Lotus getunede voorwielaandrijver.