Andrea Pininfarina is bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij was de derde generatie van zijn familie die het beroemde designhuis leidde. Hij is 51 jaar geworden.

Andrea Pininfarina is de kleinzoon van Battista Farina, die in 1930 het bedrijf stichtte. Vanochtend is hij in Trofarello, toen hij op weg was naar zijn werk, bij een ongeluk betrokken geraakt. Met zijn motor kreeg hij een aanrijding met een auto waarna de 51-jarige Pininfarina is overleden. Hij laat een echtgenote, twee zoons en dochter achter.

In 1983 start hij bij het familiebedrijf, na een korte carrière in Amerika. Zijn eerste wapenfeit is de Cadillac Allanté. Ook is hij verantwoordelijk voor het stichten van het Pininfarina-filiaal in Michigan in de VS. Langzamerhand klimt hij op binnen het bedrijf en in 2006 krijgt hij de hoogste positie.

Het belangrijkste huidige project van Pininfarina is de ontwikkeling van een kleine elektrische auto. Andrea Pininfarina was nauw betrokken bij de contacten die zijn bedrijf daarvoor had met het Franse Bollorè.