Peugeot, Skoda en Mitsubishi trokken in 2006 alle drie hun fabrieksteam terug uit het World Rally Championship. Sindsdien is het WRC opzoek naar een nieuw automerk om de competitie aan te sterken. Bronnen melden dat Volkswagen nu serieus nadenkt over deelname.

VW’s motorsport chef Kris Nissen bezocht de Rally van Finland en daar had hij een serie ontmoetingen met de hoge heren van het WRC en verschillende teamleiders. De gesprekken gingen over marketingprospecten en de nieuwe technische regulaties in het kampioenschap. Op dit moment is de racetak van Volkswagen niet erg groot. Met Touaregs doen ze mee aan de Dakarrally en tijdens de laatste editie van de 24 uur van de Nürburgring deden ze mee met een Scirocco GT24. Veel verder komt het lijstje niet.

Deelname aan het WRC zou betekenen dat ze strijden met Ford, Subaru, Citroën en nieuwkomer Suzuki, die met de Swift mee gaat doen. Overigens is Volkswagen niet de enige fabrikant die hint naar deelname van het kampioenschap. Fiat en Renault hebben ook laten weten dat zij in de toekomst misschien aan de start van het WRC verschijnen.