Een Mini Cooper S Cabrio Sidewalk in metallic White Silver. Dat is de de laatste Mini Cabrio die geproduceerd is. De auto gaat naar een Mini-fan in de Verenigde Staten. Maar een cabrioversie van de nieuwe Mini staat zeker op stapel.

In totaal zijn er 164.000 Mini Cabrio’s van de productielijn in de Oxford fabriek gerold. BMW noemt de auto een ’stijlicoon, een global player en een klassieker in spé’. Maar ook zou de kleine cabriolet mensen over de hele wereld betoveren, ongeacht de verschillen in cultuur en weersconditie. De werknemers die de auto in Oxford maakten, hebben een behoorlijk emotioneel afscheid van de auto genomen. De fabrieksdirecteur noemt het dan ook het einde van een tijdperk. Het gaf hem een goed gevoel om auto’s te bouwen waar hij van weet dat de klanten er veel plezier aan zouden beleven.

De vrijgekomen productiecapaciteit in de fabriek zal ten goede komen aan de bouw van de Mini hatchback en de Mini Clubman. Wie in Nederland nog een Mini Cabrio Sidewalk wil zal het moeten doen met de exemplaren die bij de dealers staan. Maar we weten zeker dan er ook weer een openversie van de huidige Mini komt.