Tot nu toe moest je minimaal een zak met 54.548 euro meenemen naar een Mercedes-dealer om met een E-Klasse Estate weg te mogen rijden. Nu komen de Duitsers met een zakelijke editie waarmee de prijzen voor zowel de basisbenzine als instapdiesel onder de 50 mille komen.

Mercedes-Benz ziet het nieuwe actiemodel als derde argument om leaserijders over de streep te zetten. De andere redenen die Mercedes opgooit, zijn restwaarde en aangename leasetarieven. Leaserijders moeten wel rekening houden met minimaal een D-label als ze deze Benz willen rijden.

De nieuwe E-Klasse Estate Business Edition heeft standaard onder andere metallic lak, het APS Comand-systeem met Linguatronic, het Parktronic systeem, telefoonvoorbereiding en een alarmsysteem. De Business Editon is leverbaar als E 200 Kompressor met 184 pk voor 49.949 euro en het dieselgamma begint bij de 136 pk sterke E 200 CDI voor 49.953 euro. Sterke varianten zijn ook leverbaar. Alle uitvoeringen zijn ook te koop als Elegance en Avantgarde. De meerprijzen daarvan zijn respectievelijk 990 en 1.989 euro.