Lotus heeft plannen met de Evora. Al meteen bij de introductie is gemeld dat een cabriolet onderweg is en nu is ook duidelijk dat er een supercharged-variant komt.

De Lotus Evora heeft een levenscyclus van acht jaar. De Engelse pers weet te melden dat in 2011 tijd is voor de cabrioletversie. Dat model moet er voor zorgen dat wanneer de grootste aandacht rond de Evora is weggeëbd, de productie in Hethel op tweeduizend stuks per jaar blijft. Dat aantal moet samen met de Elise worden gehaald.

De Evora leent een deel van zijn techniek aan de opvolger van de Esprit, die voor 2011 op stapel staat. De wielophanging en een deel van de bodem worden ook voor die sportauto met V8-motor gebruikt.

Binnen twee jaar staat er een 320 pk sterke Evora klaar die de huidige 280 pk-variant de loef moet afsteken. Ook is men in Hethel bezig met een S-versie van de Evora. Daarvoor is in het motorruim ruimte gehouden voor een supercharger die aan de Toyota 3,5-liter V6 wordt geplakt. Met zijn 400 pk moet de Evora S een concurrent worden voor auto’s in de klasse van de 911 Turbo. De nul-tot-honderd-tijd ligt rond de vier seconden.