De uitnodiging van NedCar is binnen om er op 28 augustus bij te zijn wanneer de eerste Mitsubishi Outlander in Born van de band loopt. Dat ´eerste´ is blijkbaar een ruim begrip, want Wim de Jong uit Berg en Terblijt stuurde ons foto´s van zo´n 30 Outlanders op het terrein van de Limburgse fabriek.

Het programma voor 28 augustus, de grote dag, begint volgens de uitnodiging om 9:45, om 10:20 uur heet Joost Govaarts, president en COO NedCar, iedereen welkom en om 10:25 uur neemt Tim Tozer, president en CEO van Mitsubishi Motors Europe het woord over en Maria van der Hoeven, Minister van Economische Zaken mag ook een praatje houden. En dan…dan loopt om 10:40 de eerste in Born geproduceerde Outlander van de band, waarna om 11:00 uur de traditionele koffie en broodjes op het programma staan.

We hebben er zin in! Maar de eerste Outlander die in Born gemaakt is? Nee, dat zal het niet zijn. Want Wim de Jong fotografeerde gisteren op een parkeerterrein nabij de productiehal zo´n 30 Outlanders, in de kleuren zwart, zilver en grijs.