Ford, het noodlijdende moederconcern van Volvo, wil het Zweedse merk graag kwijt om de bedrijfsbalans wat op te kalefateren. Het Chinese Guangzhou Automobile lijkt interesse te hebben.

In een persbericht geeft het Chinese Guangzhou Automobile aan dat het geïnteresseerd is in Volvo. Maar het is onwaarschijnlijk dat het bedrijf gaat bieden voordat het beursgenoteerd wordt. Dat meldt de Chinese krant South China Morning Post.

Met Ford gaat het al lange tijd niet zo best. Vorig kwartaal is nog een verlies genoteerd van 8,7 miljard dollar. Daaraan draagt het Zweedse merk 120 miljoen bij. Inmiddels heeft Ford zijn Premier Automotive Group ontbonden. Aston Martin, Jaguar en Land Rover hebben inmiddels een nieuwe eigenaar. Alleen Volvo is nog over, maar als de voortekenen niet bedriegen, wordt ook dat merk binnenkort uit het portfolio geschrapt.

Ford ontkent officieel op zoek te zijn naar een nieuwe partner voor Volvo, maar speculaties over de verkoop van het merk, blijven de kop op steken. Het eveneens Chinese Chery zou ook interesse hebben in Volvo.