Dat –ie scherp geprijsd zou worden wisten we al, maar nu zijn alle prijzen bekend van de Renault Twingo RS. De 133 pk sterke snellerik is er vanaf 16.595 euro. Maar dan heb je nog geen airco!

Dat de Twingo RS zo scherp geprijsd is heeft vooral te maken met het weglaten van een aantal zaken in de uitrusting. Wil je gordijnairbags voor en achter dan betaal je 295 euro extra, airco kost 995 euro extra maar dan heb je een handbediend systeem. Voor elektronische airconditioning vraagt Renault 1.395 euro. Een snelheidsregelaar en -begrenzer maakt de RS ook nog eens 295 euro duurder. ESP is wel standaard.

Voor wie het alleen om puristisch genot gaat en al de bovengenoemde zaken overbodig zijn, is er de mogelijkheid om het Pack Chassis Cup te bestellen. Voor 600 euro wordt de RS dan voorzien van een 4 mm verlaagd onderstel en 17 inch wielen met banden in de maat 195/40/17. Kopers kunnen kiezen uit de kleuren Rouge Vif, Noir Nacre, Beu Extreme, Gris Altica en Gris Platine. In oktober komt de RS bij de dealers te staan.