Bij BMW waren plannen om het SUV-programma naar boven af te ronden, maar de plannen voor een X7 zijn deze week in de prullenbak gegaan. Een X4 komt er wel volgens het Duitse Autozeitung.

In de Duitse pers vertelt BMW-baas Norbert Reithofer dan de plannen voor de X7 niet doorgaan. “We wilden een X7 bouwen, maar dat plan hebben de deze week in de raad van bestuur afgeschoten,” vertelt hij.

BMW ziet meer brood in kleinere SUV’s in plaats van zo’n gigant. Immers, door de hoge brandstofprijzen, is de levensvatbaarheid van grote SUV’s een stuk minder geworden. Volgend jaar verwachten we de X1 van BMW.

BMW heeft het zwaar en er is zelfs een winstwaarschuwing uitgegeven. De verwachte winst van 3,78 miljard euro, waarop aanvankelijk is ingezet, geldt niet meer. Vooral de hoge brandstof- en grondstofprijzen en de zwakke dollar gooien roet in het eten voor de resultaten van de Beiers.  

Één van die kleinere SUV’s wordt ook de X4. Eigenlijk is de X4 geen SUV, maar een crossover onder de naam SAS, kort voor Sports Activity Sedan. De auto zal gebouwd worden op het platform van de nieuwe X3 en in elkaar gezet worden in de fabriek in Spartanburg, VS. Hier rollen ook de X5 en X6 van de band. Volgens insiders wordt de SAS een vierdeurs offroad sedan. Een kruising dus tussen een 3-serie en een X3.