Er gaan al tijden lang geruchten over, maar nu is hij er dan. De Bugatti Veyron Targa debuteert deze maand op het concours d’elegance op Pebble Beach en heet Grand Sport.

Bugatti presenteert op het beroemde concours d’ elegance op het Amerikaanse Pebble Beach op 16 augustus deze Veyron Grand Sport. Het is de langverwachte roadsterversie van de Veyron. Hij heeft een targadak en met het open rijden komt volgens de fabrikant ‘de kracht van de motor nog dichter bij’. Die krachtbron is natuurlijk onveranderd de vier turbo’s tellende 1.001 sterke W16.

Bugatti belooft dat de Grand Sport het zelfde prestatieniveau en de zelfde passieve veiligheid biedt als de coupévariant van de Veyron. Wat de prestaties precies zijn, zegt Bugatti echter nog niet. Naar verluidt ligt de topsnelheid in elk geval wel wat lager dan de 406 km/u van de dichte Veyron. Ook het aantal dat wordt gebouwd, houdt Bugatti nog even voor zichzelf, maar ga er maar van uit dat de Grand Sport nog een stuk zeldzamer wordt dan de coupé. Daarvan worden er driehonderd gebouwd.

De productie van de Grand Sport start in de lente van 2009. Het eerste exemplaar wordt op Pebble Beach alvast geveild. De prijs van deze open Bugatti wordt ongetwijfeldd nog een stuk gepeperder dan de miljoen euro zonder belastingen die de Elzasser fabrikant vraagt voor een normale Veyron.