De Chrysler Sebring en zijn zustermodel Dodge Avenger zijn geen verkooptoppers. Aan een opvolger die het beter moet gaan doen, wordt gewerkt. Maar dat kost meer dan begroot. Daarom zoekt Chrysler een platform om het nieuwe model op te zetten.

De opvolger van de Chrysler Sebring en de Dodge Avenger staat gepland voor 2011 of 2012. Daarmee staat hij nog niet om de hoek, maar de ontwikkeling is in volle gang. Om geld te sparen wil Chrysler een platform gaan gebruiken van Fiat of Nissan. Chrysler flirt wel vaker met andere fabrikanten. Zo rijdt in de VS de Volkswagen Routan rond, die een VW is op basis van de Voyager.

De nieuwe middenklasse sedan is een belangrijke auto voor Chrysler. Amerikanen kiezen steeds vaker voor een kleinere auto. Dus de kracht van mpv’s en grote modellen als de 300C raakt uitgewerkt. Voor een model ónder de Sebring voelt Chrysler niet veel. Daarop zou te weinig winst te behalen zijn. Zustermodel Dodge gaat die weg wel bewandelen. De Hornet valt in het B-segment en is al bevestigd voor productie. Vanaf 2010 wordt die bij Nissan in Japan gebouwd.

De link met Fiat kan ook worden gelegd. De Italianen zoeken namelijk naar een productiefaciliteit voor Alfa Romeo in de VS. Wellicht wordt daarvoor een fabriek van Chrysler in bruikleen genomen. Dan zou het gemakkelijk zijn de Alfa en de Chrysler door elkaar te bouwen.