Er komt definitief geen hybrideversie van de Audi Q7, zo meldt AutoBild. Hiermee zijn de elektrische plannen van Ingolstadt niet van de baan. De Q5 komt als hybride met lithiumbatterijen en ook van de A4 en A5 komen er varianten met elektromotoren aanboord.

Al sinds 2005 was er een hybride-Q7 in ontwikkeling, maar nu is dan toch de stekker uit het project getrokken. De reden hiervoor is dat de verwachte verkopen van de schone SUV te laag zijn. Eerder al werd bekend dat de hybrideversie in de Verenigde Staten niet op de prijslijsten zou komen, terwijl dat de grootste afzetmarkt is voor SUV’s en hybridevoertuigen. Audi blijft nog wel de techniek verder ontwikkelen in samenwerking met Volkswagen en Porsche.

Audi’s midsize SUV, de Q5, krijgt wel een hybrideaandrijflijn. De Duitse autofabrikant verwacht vanaf 2010 de Q5 met elektromotor en met lithium-ionaccu. De Audi A4 en A5 krijgen op den duur ook een hybridevariant. Beide staan op hetzelfde platform als de Q5 waardoor het relatief eenvoudig is om de techniek ook op die modellen toe te passen. Wanneer het merk met de vier ringen die modellen met elektromotoren gaat leveren is nog niet bekend.