Land Rover gaat het aangezicht van de Range Rover Sport wat aanpassen. Waar anders dan bij het tankstation betrapte AutoWeek-lezer Wilco Blok de vernieuwde SUV?

Land Rover zal wel een beetje geschrokken zijn van de verkoopcijfers. In West-Europa was de afzet in juni 36 procent in vergelijking met die maand in het vorige jaar. In Amerika was het resultaat nog slechter. Niet zo’n wonder natuurlijk als je alleen maar SUV’s in het programma hebt en de brandstofrekeningen de pan uitrijzen.

Het weerhoudt Land Rover natuurlijk niet van het vernieuwen van de Range Rover Sport. Die loopt mee sinds 2005. Naar verwachting wordt hij strakgetrokken zodat hij een neus à la Freelander 2 krijgt.

Het spannendste plan is echter dat de Range Rover Sport ook een 500 pk supercharged V8 krijgt. Dat lijkt misschien niet een hele slimme stap met de huidige olieprijzen, maar de Range Rover zou er wel een serieuzere concurrent voor de Porsche Cayenne Turbo mee worden. En omdat Wilco Blok dit prototype vlak voor de hekken van de Nürburgring spotte, is het waarschijnlijk dat we hier oog in oog staan met de nieuwe topversie want die moet natuurlijk kilometers maken over het circuit voordat hij op de markt komt. Bovendien zijn er meer plannen met de nieuwe sterke motor. Er is ook een extra R-versie in de maak van de Jaguar XK en de als vlaggenschip van de nieuwe XJ, zou een 500 pk-variant ook niet misstaan.