Wie er over om zijn knip te trekken voor de Corvette ZR1, moet misschien eerst een proefrit maken in de Nissan GT-R Spec V. Amerikaanse media hebben namelijk de specificaties van de extra heftige GT-R weten te bemachtigen.

Nissan wil met de GT-R Spec V een ronde op de Norschleife doen onder de 7 minuten en 25 seconden. Daarmee zou de GT-R Spec V de snelste productieauto zijn op de beruchte Ring. Op dit moment is het record nog in handen van de Corvette ZR1, waarmee vorige maand een ronde van 7:26,4 werd gereden. Testauto’s van de Spec V zouden op dit moment al onder de 7 minuten en 30 seconden duiken.

De techneuten van Nissan hebben onder andere door het verwijderen van de achterbank 90 kilo van de ‘standaard’ GT-R weten af te schaven. Ook de dubbelgeblazen 3,8-liter V6 is nog sterker geworden. In plaats van de 480 pk krijgt de Spec V er een gezonde 47 bij. Het maximale draaimoment is toegenomen tot een kleine 600 Nm en is grotendeels beschikbaar tussen 3200 en 5200 tpm. In de VS kost de über-GT-R bijna het dubbele ten opzichte van zijn de normale variant. Begin 2009 worden de eerste Spec V’s in de Verenigde Staten aan de klanten geleverd. De eerste foto’s van de Spec V moeten we ook nog tegenkomen, vandaar dat we het voorlopig even doen met een standaard GT-R.