De Corvette ZR1 is de meest krachtige productie-Corvette ooit. Hij levert het meeste pk’s en de het hoogste aantal kilometers per uur per euro.

De 647 pk sterke Corvette ZR1 staat in de prijslijst voor 199.990 euro. Daarmee zet hij de prettige traditie voort dat een Corvette de meeste pk’s en de hoogste topsnelheid per euro levert. Ook zijn mindere broeders C6 en Z06 zijn de koopjes in sportwagenland. De 6,2-liter V8 compressormotor brengt de ZR1 in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 330 km/u.

Goodies als het Heritage Book en een autohoes zitten bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor een haal- en brengservice als de auto zijn onderhoud moet hebben. Er is ook voorrang bij de dealer en een speciaal opgeleide monteur neemt de ZR1 onder handen.

Omdat je zo’n auto niet zomaar tussen de strepen houdt, biedt Corvette aan elke ZR1-koper een rijtraining op het Paul Ricard-circuit in Frankrijk aan. Ook gratis! Wie tijdens die training per helikopter van het circuit naar het hotel wil worden gebracht, moet wel een centje bijleggen. Tsja, de aanbieding van Corvette houdt ergens op.