De vorige generatie van de Chrysler Sebring is aan een nieuw leven begonnen. In Rusland gaat de auto verder als Volga Siber. Vorige week is de productie gestart.

Het heeft even niet veel gescheeld of de GAZ Group, waartoe het merk Volga behoort, was er niet meer geweest. Nu gaat Volga verder met de Siber, een voor de Russische markt aangepaste Chrysler Stratus. Het onderstel is nog eens goed onder de loep genomen door een Engels bedrijf en de Volga is aangepast aan de Russische omstandigheden. Hij is beter beschermd tegen kou en hij staat wat hoger op de poten om bestand te zijn tegen het slechte Russische wegdek. De bodemvrijheid is toegenomen tot veertien centimeter.

De productielijn voor de auto in de fabriek in Nizhny Novgorod is ontwikkeld door het Canadese Magna. In de fabriek worden de zelfde kwaliteitseisen gehanteerd als in de Chrysler-fabrieken. De Amerikanen houden er zelfs toezicht op.

De Volga Siber heeft een 2,0-liter benzinemotor aan boord met 141 pk. Zaken als airco, ABS, tractiecontrole, een elektrisch bedienbare bestuurdersstoel en een stereosysteem met zes speakers zijn standaard. Niet bepaald een kale Oostblokker dus. Volga heeft immers een naam hoog te houden als ‘de Russische Mercedes’. Per jaar hoopt Volga 20.000 Sibers te kunnen slijten. De verkoop start op 1 september in twaalf Russische regio’s. Dan staat hij bij 68 dealers.