Wie niet wachten kan om de nieuwe Skoda Superb in actie te zien, moet vanmiddag zeker naar de start van de Tour de France in het Noord-Franse Brest kijken. Tourleider Christian Prudhomme wordt in het slagschip rondgereden en in totaal zijn er 250 Skoda´s bij de wielerronde betrokken. In de Nederlandse Skodashowrooms valt er voordeel te halen.

Het is het vijfde jaar op rij dat Skoda de Tour de France sponsort. Ook de Nederlandse importeur wil laten zien dat het betrokken is bij de Ronde van Frankrijk en komt daarom met verschillende acties. Daarbij draait overigens wel alles om de Octavia en niet om de nieuwe Superb die in september pas in de showrooms staat. Wie een Octavia koopt in de periode 1 tot en met 29 augustus krijgt er een Giant fiets bij ter waarde van 799 euro, maak je alleen een proefrit met de Octavia dan ontvang je een miniatuur van de Rabobank ploegleidersauto. Inderdaad, da´s ook een Skoda Octavia, een Combi.

Verder heeft importeur Pon Mobiel een actiemodel, de Octavia Tour 1.6 FSi. Een hatchback met de Ambiente-uitrusting, die voorzien is van parkeersensoren achter, leren accenten (stoelen wel van stof), een middenarmsteun met daaronder gekoelde ruimte, 16 inch lichtmetalen wielen en een radio-cd-speler. Zou je dat allemaal los bestellen dan bedraagt de meerprijs op een Octavia 1.6 FSi Ambiente 2.910 euro, als pakket biedt Skoda het op deze uitvoering voor 690 euro aan.