De Smart, Mini en de Fiat 500 compact? Als het aan Gordon Murray ligt komt er over een jaar een compleet nieuwe klasse die zelfs van de Smart een joekel maakt.

Gordon Murray, bekend als ontwerper van onder meer de spectaculaire McLaren F1 en de eenpersoons Rocket, richtte exact een jaar geleden ‘Gordon Murray Design’ op en werkt sinds die tijd aan de T.25 City Car: een supercompacte auto die de toekomst van automobielproductie in een enorme stroomversnelling moet brengen.

Volgens Murray Design is de T.25 City Car niet alleen innovatief, superschoon en vederlicht; het voertuigje moet bovenal in staat zijn om oplossingen te leveren voor het file- en het parkeerprobleem in steden. De T.25 zou het gebruikelijke proces van autobouwer 100% omgooien. Er zou al interesse uit diverse landen zijn om de auto lokaal te gaan produceren.

 

4 sterren Euro NCAP

Zoals we van Murray gewend zijn, zal de T.25 City Car daarnaast ook een hoge funfactor hebben en hoeven we dus zeker niet de wegligging van een brommobiel te verwachten. Verder verwacht hij dat het autootje minimaal 4 sterren zal scoren in de Euro NCAP-tests. Over precies een jaar – op 4 juli 2009 – wil Murray de nieuwe auto presenteren. Het eerste prototype zou begin 2009 de weg op gaan.