Na de zomer arriveert de gefacelifte Hyundai Sonata in het land. Met een interieur dat meer trekken gekregen heeft van de Grandeur en een licht gewijzigd exterieur gaat de sedan zijn tweede levensfase in.

We hadden er al lang niet niets meer van gehoord, maar nu kunnen we een stuk concreter zijn over de Sonata die wordt gefacelift. Volgens de importeur komt hij na de zomer naar het land. Vooral het interieur is onder handen genomen, het dashboard lijkt meer op dat van de Grandeur. En dat is op de nieuwe foto´s die we hebben goed zichtbaar. Onder de motorkap komen opgewaardeerde motoren. Zo levert de 2.0 benzine voortaan 165 in plaats van 144 pk, en de 2.0 CRDi gaat van 140 naar 150 pk. Importeur Greenib buigt zich nog over de 3.3 V6 met 250 pk maar de kans dat die versie ook in Nederland leverbaar wordt, is gezien de ontwikkelingen rond CO2-uitstoot en de brandstofprijzen zeer klein. De 2.4 benzine met 161 pk komt te vervallen.

Er zou eerst sprake zijn van de benaming i40, geheel in stijl met de andere type-aanduidingen van moderne Hyundai´s. Maar volgens de woordvoerder van het merk gaat de opvolger van de Sonata pas zo heten.