De Honda Legend is nou niet bepaald de winstpakker in het Honda-programma. Toch wordt deze technologiedrager niet vergeten. Volgend jaar verschijnt er een herziene versie.

De Legend is de limousine uit het programma van de Japanners. In Amerika gaat hij als Acura RL door het leven. Door de Duitse concurrentie in z’n klasse, speelt deze Japanse limo geen rol van betekenis op onze markt. In het eerste halfjaar van 2008 zijn er in Nederland acht op kenteken gezet. In Amerika rijdt al een nieuwe versie rond, in Europa moeten we nog wachten tot deze vernieuwde Legend er is.

Het belangrijkste verschil met de oude Legend is dat het nieuwe model wat in lengte en breedte toeneemt; dat geldt in elk geval voor de Acura. Die Amerikaan krijgt er ook wat pk’s bij. Aan de overkant wordt echter een 3,7-liter V6 geleverd, waar wij het voorlopig doen met een 3,4-liter V6 met 295 pk. Of de Europese Legend ook technisch wordt gewijzigd, is nog niet bekend. In de loop van de zomer verschijnt de officiële informatie over Honda’s vernieuwde vlaggenschip. In 2009 start de verkoop.