Tijdens de introductie van de Seat Ibiza SC zijn we meer te weten gekomen over de nog te onthullen FR en Cupra-versies van de kleine Seat. Zo krijgen beide modellen als enige Ibiza´s de beschikking over de 1.4 TSI-motor van Volkswagen.

De FR krijgt de versie met alleen turbo, de Cupra de versie met turbo en supercharger, zo hoorde AutoWeek van een Seat-directeur. Exacte vermogens wilde hij nog niet vrijgeven, maar hij beloofde wel dat beide modellen er qua power sowieso niet op achteruit gaan in vergelijking met de laatste FR en Cupra van het vorige model Ibiza, die respectievelijk 150 en 180 pk hadden, allebei uit een 1.8 turbo. Uit de toon van de man begrepen we zelfs dat er vermogenswinst aankomt. Dat betekent hoe dan ook dat de nieuwe Cupra de sterkste 1.4 TSI-motor ooit gaat krijgen, tot op heden was 170 pk de top, in de Volkswagen Iroc concept van twee jaar geleden zat al een 1.4 TSI met 210 pk. Omdat de nieuwe Ibiza minder weegt dan zijn voorganger, belooft dat heel wat!

Erg lang hoeven we bovendien niet meer te wachten, de Ibiza Cupra wordt al begin 2009 geïntroduceerd, opvallend genoeg nog voor de FR. Dit doet Seat uit marketingoogpunt, het merk denkt zo de meeste aandacht voor Ibiza te genereren.