Het kon niet lang uitblijven, dit zijn de eerste officiële beelden van de Opel Insignia hatchback. Inderdaad, de opvolger van de Vectra GTS. Hij debuteert op 22 juli naast de Insignia sedan op de British International Motorshow.

De hatchback en de sedan komen tegelijkertijd in de showroom te staan, voor Nederland is dat tijdstip op december bepaald. Beide zijn 4,83 meter lang en hebben een wielbasis van 2,74 meter, de Cw-waarde is lekker laag met 0,27.

Dat Opel de vier- en  vijfdeurs tegelijk introduceert heeft te maken met de populariteit van grote hatchbacks in landen als Frankrijk en Groot-Brittanië.

Opel heeft nog niet alle technische details van de motoren vrijgegeven. Wel weten we dat ze allemaal aan de Euro 5 uitlaatgasnormen voldoen. De vermogens lopen uiteen van 115 tot 260 pk, de lichtste versie is een 1.6 viercilinder, de sterkste Insignia heeft een 2.8 V6 turbo onder de kap. De nieuwe 2.0 CDTi gaat de zakelijke markt bedienen. De vermogens van deze zelfontbrander lopen uiteen van 110 tot 160 pk. Bij de benzinemotoren verwachten we op termijn ook een rol voor de nieuwe 1.4 turbo met 120 en 140 pk. Verder zal Opel 4x4 aanbieden en een adaptief onderstel.